Antonio Machado en La Vanguardia

Acuerdo entre el Ayuntamiento de Barcelona y La Vanguardia para reeditar los artículos que el gran poeta sevillano publicó en el diario barcelonés durante la guerra civil. El trabajo del colectivo Juan de Mairena ha sido decisivo para conseguir que Barcelona forme parte de la Red de Ciudades Machadianas.

NOTA DE PREMSA

L’Ajuntament i La Vanguardia signen un acord per publicar els articles que Antonio Machado va escriure al diari

L’Ajuntament de Barcelona i La Vanguardia han signat avui un acord per tal d’editar i difondre una publicació monogràfica amb els articles que Antonio Machado va escriure a La Vanguardia durant la seva estada a la ciutat (abril 1938-gener 1939). El consistori editarà aquesta publicació, que anirà acompanyada de textos complementaris com notes crítiques, cronologies o informacions de context.

L’acord l’han signat avui el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el director de La Vanguardia, Jordi Juan.

L’Ajuntament va aprovar al juliol de 2020 l’adhesió de la ciutat a la Red de Ciudades Machadianas. Es tracta d’una associació de municipis que té com a objectiu principal difondre la figura, l’obra i la vida d’Antonio Machado, així com promoure l’intercanvi i promoció d’experiències entre els socis.

La pertinença de Barcelona a aquesta Xarxa permet posar en valor la figura d’Antonio Machado, donar a conèixer la vinculació amb la ciutat i contribuir al coneixement de la seva obra, patrimoni cultural universal i part també de la història de Barcelona.

La Red de Ciudades Machadianas està formada, a més, per les ciutats de Sevilla, Sòria, Segovia, Baeza, Cotlliure, Rocafort i Madrid. Barcelona en forma part en tant que darrera residència de Machado abans de l’exili. A la primavera de 1938, l’escriptor va deixar Rocafort i es va traslladar a Barcelona. Durant aquest període va col•laborar amb La Vanguardia on va escriure un total de 29 articles, la majoria dins de la sèrie “Desde el mirador de la Guerra”.

Autor: admin

Profesor jubilado. Colaborador de El Viejo Topo y Papeles de relaciones ecosociales.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *